Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

MIZERIA po WEGAŃSKU

Print

MIZERIA po WEGAŃSKU

Tradycyjnie mizerię podaje się ze śmietaną, jednak weganom też należy się coś smacznego. Mleko kokosowe spełnia tutaj oczekiwania: jest lżejsze, ale gęstsze niż np. mleko sojowe.
Course Sałatka
Cuisine polska
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2 osoby

Ingredients

  • 1 szt ogórki szklarniowe
  • 2 łyżki mleko kokosowe wybierajmy gęste i nie rozwodnione
  • 0,5 łyżeczki sól
  • 0,5 łyżeczki czarny pieprz

Instructions

  • Ogórki myjemy i kroimy w plasterki lub w niezbyt grubą kostkę. Możemy obrać je ze skórki lub nie.
  • Zalewamy je mlekiem, posypujemy przyprawami i wszystko mieszamy.