Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

PLASTRY SELERA w ZIOŁACH

Print

PLASTRY SELERA w ZIOŁACH

Smakowite i bardzo łatwe do przygotowania. Najlepsze na gorąco.
Course Przystawka
Cuisine polska
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4 porcje

Ingredients

  • 4 plastry seler
  • sól
  • majeranek albo inne zioła
  • ostra papryka albo słodka
  • olej do smażenia

Instructions

  • Rozgrzewamy olej na patelni.
  • Kładziemy plastry selera na patelni i posypujemy solą i przyprawami.
  • Kiedy się lekko podsmażą, odwracamy plastry i posypujemy przyprawami również z drugiej strony,
  • Zdejmujemy z patelni, kiedy są miękkie i złociste.

Notes

Właściwie możemy tu użyć jakichkolwiek ulubionych przez nas przypraw: ziół prowansalskich, curry, asafetydy, tymianku - prawie wszystko pasuje do selera.