Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE

BOCZNIAKI w ŚMIETANIE
Wydrukuj przepis
Zasypane cebulą, zakwaszone i polane śmietaną, ugotowane z glonami boczniaki wcale nie smakują i nie wyglądają jak grzyby...
BOCZNIAKI w ŚMIETANIE
Wydrukuj przepis
Zasypane cebulą, zakwaszone i polane śmietaną, ugotowane z glonami boczniaki wcale nie smakują i nie wyglądają jak grzyby...
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Grzyby kroimy na rozmiar śledzi ;-), skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut.
  2. Cebulę i ogórka siekamy w kosteczkę.
  3. W garnku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki podsmażamy, po czym zalewamy wodą. Dodajemy glony, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę.
  4. Gotujemy ok. 20 minut, dolewamy ocet, solimy, pieprzymy. Dodajemy ogórka, odkładamy do wystudzenia.
  5. Kiedy wystygną, mieszamy ze śmietaną. Odstawiamy na kilka godzin, żeby się "przegryzły".
Powered byWP Ultimate Recipe