Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Cukinia sama w sobie jest świetna, ale cukinia z kiełkami zyskuje nowe smaki, zdrowie i ciekawą teksturę.
Kiełki wracają jak bumerang – kiedy raz zaczniesz, będzie Ci trudno z nich zrezygnować ;-).

.
cukinia z kiełkami
CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI
Wydrukuj przepis
Cukinia w pomidorach to niemal klasyka, ale z kiełkami każda potrawa obiadowa może tylko zyskać :-).
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
cukinia z kiełkami
CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI
Wydrukuj przepis
Cukinia w pomidorach to niemal klasyka, ale z kiełkami każda potrawa obiadowa może tylko zyskać :-).
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Cukinię myjemy i kroimy w grubą kostkę.
  2. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię i dusimy pod przykryciem.
  3. Kiedy cukinia robi się już szklista, ale jeszcze się nie rozpada, dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Mieszamy i pozwalamy się potrawie jeszcze raz zagotować.
  4. Na sam koniec dodajemy kiełki i od razu podajemy. Jeśli nie zamierzasz jeść od razu, kiełki lepiej dodać tuż przed jedzeniem :-).
Powered byWP Ultimate Recipe