Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

„DESECZKI” GRYCZANE

Tutaj znajdziesz przepis na pieczywo z lnu.

Tutaj – na wyśmienity „dziki” twarożek, świetny do kanapek.

A tutaj na doskonałą pastę kanapkową z kiełkami cebuli.

chlebki gryczane
"DESECZKI" GRYCZANE
Wydrukuj przepis
Zachęcona sukcesem chlebków lnianych postanowiłam upiec też gryczane. Jednak pierwsza próba nie była tak udana, jakbym chciała - okazało się, że kluczowa jest różnica w zawartości oleju w nasionach lnu i gryki :-). Tutaj podaję udoskonalony, sprawdzony przepis na udane gryczane "deseczki".
Porcje Czas przygotowania
16 kanapek 7 minut
Czas gotowania
- zależy od piekarnika
Porcje Czas przygotowania
16 kanapek 7 minut
Czas gotowania
- zależy od piekarnika
chlebki gryczane
"DESECZKI" GRYCZANE
Wydrukuj przepis
Zachęcona sukcesem chlebków lnianych postanowiłam upiec też gryczane. Jednak pierwsza próba nie była tak udana, jakbym chciała - okazało się, że kluczowa jest różnica w zawartości oleju w nasionach lnu i gryki :-). Tutaj podaję udoskonalony, sprawdzony przepis na udane gryczane "deseczki".
Porcje Czas przygotowania
16 kanapek 7 minut
Czas gotowania
- zależy od piekarnika
Porcje Czas przygotowania
16 kanapek 7 minut
Czas gotowania
- zależy od piekarnika
Składniki
Porcje: kanapek
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę.
  2. Włączamy piekarnik, żeby się rozgrzał.
  3. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia.
  4. Mokrymi rękami równiutko rozsmarowujemy ciasto ma blaszce na grubość ok. 0,5 cm.
  5. Kroimy na kwadratowe lub prostokątne kanapki przed albo po upieczeniu.
  6. Pieczemy w gorącym piecu, aż chlebki będą lekko rumiane.
Powered byWP Ultimate Recipe