Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY

Tutaj znajdziesz nasz łatwy sposób na wyhodowanie kiełków w domu.

.

DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY
Wydrukuj przepis
Potrzebujemy dynię hokkaido, bo zwykła rozgotowuje się na mus. Tak proste, a tak pyszne!
Porcje Czas przygotowania
4 duże porcje 20 minut
Porcje Czas przygotowania
4 duże porcje 20 minut
DYNIA z KIEŁKAMI SOCZEWICY
Wydrukuj przepis
Potrzebujemy dynię hokkaido, bo zwykła rozgotowuje się na mus. Tak proste, a tak pyszne!
Porcje Czas przygotowania
4 duże porcje 20 minut
Porcje Czas przygotowania
4 duże porcje 20 minut
Składniki
Porcje: duże porcje
Sposób przygotowania
  1. Dynię myjemy i usuwamy nasiona. Dynia hokkaido ma na tyle miękką skórkę, że nie trzeba jej obierać. Jeśli masz wątpliwości, spróbuj ją zarysować paznokciem. Jeśli paznokieć wbije się w skórkę, nie trzeba jej usuwać. Jeśli nie - być może nie jest to prawdziwa hokkaido i lepiej nie ryzykować, tylko jednak obrać dynię.
  2. Kroimy dynię w grubą kostkę.
  3. Do rondelka lub garnka wlewamy olej, wkładamy dynię i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  4. Kiedy dynia daje się przekroić drewnianą łopatką, dodajemy kiełki i przyprawy, mieszamy starannie i dusimy jeszcze kilka minut. I gotowe.
Powered byWP Ultimate Recipe