Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

KAPUSTA ze ŚLIWKAMI

KAPUSTA ze ŚLIWKAMI
Wydrukuj przepis
Danie idealne na jesień, ale kiedy nie ma sezonu na świeże śliwki, możemy dodać suszone.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
KAPUSTA ze ŚLIWKAMI
Wydrukuj przepis
Danie idealne na jesień, ale kiedy nie ma sezonu na świeże śliwki, możemy dodać suszone.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Kapustę kroimy na paseczki lub w kostkę. Śliwki kroimy na ćwiartki.
  2. Połowę ghee rozgrzewamy w garnku i wrzucamy kapustę, liść laurowy i ziele angielskie. Smażymy często mieszając, aż kapusta się zazłoci.
  3. Do kapusty dodajemy śliwki i smażymy dalej.
  4. Na patelence rozgrzewamy resztę ghee i przygotowujemy masalę: Wsypujemy asafetydę, a kiedy zacznie się smażyć, dodajemy kurkumę i sambhar masalę. Asafetyda z sambhar masalą daje lekko grzybowy aromat.
  5. Wlewamy masalę do kapusty, dodajemy sól i pieprz, mieszamy - i gotowe.
Powered byWP Ultimate Recipe