Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

KOTLECIKI z MĄKI GROCHOWEJ

KOTLECIKI z MĄKI GROCHOWEJ
Wydrukuj przepis
Smaczne, kruche kotleciki, które możemy przyprawić tak, jak lubimy.
Porcje Czas przygotowania
8 osób 25 minut
Porcje Czas przygotowania
8 osób 25 minut
KOTLECIKI z MĄKI GROCHOWEJ
Wydrukuj przepis
Smaczne, kruche kotleciki, które możemy przyprawić tak, jak lubimy.
Porcje Czas przygotowania
8 osób 25 minut
Porcje Czas przygotowania
8 osób 25 minut
Składniki
Porcje: osób
Sposób przygotowania
  1. Z mąki, wody, sody i przypraw mieszamy ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej.
  3. Na rozgrzany olej łyżką stołową kładziemy ciasto - powinny formować się okrągłe, cienkie placuszki.
  4. Kiedy nabiorą złocistego koloru, przewracamy je na drugą stronę i znów smażymy, aż staną się złociste.
  5. Jeśli do smażenia użyliśmy sporo oleju, możemy przed podaniem odsączać kotleciki na papierowym ręczniku.
Pozostałe informacje

Ciasto z mąki grochowej zmieszanej z ciepłą wodą po kilku minutach staje się gęstsze i bardziej aksamitne.

Powered byWP Ultimate Recipe