Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

SABJI DYNIOWE Z JARMUŻEM I MLEKIEM KOKOSOWYM

SABJI DYNIOWE Z JARMUŻEM I MLEKIEM KOKOSOWYM
Wydrukuj przepis
Przez całą jesień i zimę możemy mieć dostęp do świeżej dyni i jarmużu. Warto skorzystać, bo tyle zdrowia w jednym posiłku rzadko się trafia.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
SABJI DYNIOWE Z JARMUŻEM I MLEKIEM KOKOSOWYM
Wydrukuj przepis
Przez całą jesień i zimę możemy mieć dostęp do świeżej dyni i jarmużu. Warto skorzystać, bo tyle zdrowia w jednym posiłku rzadko się trafia.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 40 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę.
  2. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy ziemniaki. Trzeba je przemieszać od czasu do czasu.
  3. Z dyni usuwamy pestki i kroimy ją w grubą kostkę. Dyni hokkaido nie trzeba obierać ze skórki.
  4. Jarmuż myjemy dokładnie i kroimy najpierw wzdłuż głównego nerwu liści, a następnie w paski.
  5. Kiedy ziemniaki są na wpół usmażone, dokładamy do nich dynię i jarmuż. Posypujemy solą, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Potem mieszamy od czasu do czasu.
  6. Kiedy dynia daje się przekroić metalową łyżką, zalewamy całość mlekiem kokosowym i zdejmujemy z ognia.
Pozostałe informacje

Innym sposobem na tę potrawę jest upiec w piekarniku ziemniaki i dynię, a jarmuż usmażyć w masali i na koniec wymieszać wszystko razem z mlekiem kokosowym i solą.

Powered byWP Ultimate Recipe