Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

SOJA „PO GRECKU”

Soja nie przekonuje mnie jako zdrowe jedzenie, ale sucha proteina aż prosi się, żeby przyrządzić ją „po grecku”.

soja po grecku
SOJA "PO GRECKU"
Wydrukuj przepis
Pożywne, solidne danie - nie tylko na świąteczne przyjęcie. Pyszna na gorąco jako obiad albo na zimno jako przystawka.
soja po grecku
SOJA "PO GRECKU"
Wydrukuj przepis
Pożywne, solidne danie - nie tylko na świąteczne przyjęcie. Pyszna na gorąco jako obiad albo na zimno jako przystawka.
Sposób przygotowania
  1. Kotlety sojowe zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i wstawiamy do gotowania.
  2. Marchew i selera trzemy na tarce jarzynowej.
  3. W rondelku rozgrzewamy olej, wsypujemy asafetydę, a kiedy się podsmaży dodajemy kurkumę i obie papryki.
  4. Podgotowane kotlety wyjmujemy z wody i przekładamy do rondelka z przyprawami i podsmażamy.
  5. Dodajemy tartą marchew i selera i przykrywamy przykrywką. Dusimy razem od czasu do czasu mieszając.
  6. Do wody spod kotletów dodajemy koncentrat, sól, cukier, bazylię i odcedzony groszek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  7. Tym sosem zalewamy soję z warzywami, kiedy już są miękkie. Mieszamy, zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, żeby sól przeniknęła przez potrawę.
Powered byWP Ultimate Recipe