Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

SURÓWKA z RUKOLI

Rukola to bogactwo witamin i alkalizujących minerałów.
Moja mama jest wielką fanką rukoli i to zainspirowało mnie do skomponowania tej specjalnej rukolowej surówki.

.
surówka z rukoli
SURÓWKA z RUKOLI
Wydrukuj przepis
Rukola - w przeciwieństwie do wielu innych zielenin - ma bardzo wyraźny, lekko ostry smak. Dlatego zazwyczaj traktowana jest jako dodatek: do kanapek czy do innych sałat. Ale przecież surówka nie musi - i nie powinna - być mdła i bez smaku :-).
surówka z rukoli
SURÓWKA z RUKOLI
Wydrukuj przepis
Rukola - w przeciwieństwie do wielu innych zielenin - ma bardzo wyraźny, lekko ostry smak. Dlatego zazwyczaj traktowana jest jako dodatek: do kanapek czy do innych sałat. Ale przecież surówka nie musi - i nie powinna - być mdła i bez smaku :-).
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Rukolę i kiełki myjemy i odsączamy z nadmiaru wody.
  2. Białą rzodkiew trzemy na grubej tarce jarzynowej.
  3. Mieszamy rzodkiew z rukolą, kiełkami i olejem.
  4. Sok z cytryny i sól dodajemy tuż przed podaniem, bo inaczej rukola puści sok, opadnie i nie będzie już tak ładna i atrakcyjna.
Powered byWP Ultimate Recipe