Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

ZUPA TAJSKA

.
ZUPA TAJSKA
Wydrukuj przepis
Oryginalnie to bardzo ostra zupa. 1/3 łyżeczki zielonej pasty curry na porcję daje smak przyjemnie pikantny dla przeciętnego europejczyka. Natomiast mleko kokosowe łagodzi go - możemy więc regulować sobie smak ilością pasty i mleka.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 20 minut
ZUPA TAJSKA
Wydrukuj przepis
Oryginalnie to bardzo ostra zupa. 1/3 łyżeczki zielonej pasty curry na porcję daje smak przyjemnie pikantny dla przeciętnego europejczyka. Natomiast mleko kokosowe łagodzi go - możemy więc regulować sobie smak ilością pasty i mleka.
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby 20 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Do wrzącej wody wrzucamy na 5 minut kapustę, marchewkę i tofu oraz dodajemy pastę curry pilnując, żeby dokładnie się rozpuściła.
  2. Dorzucamy kiełki, pomidory i cytrynę. Kiedy się zagotuje, od razu zdejmujemy z ognia.
  3. Solimy, zabielamy mlekiem kokosowym.
  4. Każdy talerz ozdabiamy listkiem pietruszki.
Pozostałe informacje

Kupując pastę curry warto zwrócić uwagę na skład - niektórzy producenci dodają krewetki...

Powered byWP Ultimate Recipe