Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

SAŁATA LODOWA z PIETRUSZKĄ

Print

SAŁATA LODOWA z PIETRUSZKĄ

Zieloną pietruszkę można z korzyścią dodawać do niemal każdej potrawy. Tutaj ma również za zadanie podkreślić zieleń sałaty.
Course Sałatka
Cuisine włoska
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 3 osoby

Ingredients

  • 0,5 główka sałata lodowa
  • 1 duża garść zielona pietruszka
  • 2 łyżki olej lub oliwa

Instructions

  • Sałatę kroimy w kostkę o boku ok, 2 cm (najlepiej nożem ceramicznym).
  • Pietruszkę drobno siekamy.
  • Mieszamy wszystkie składniki - i gotowe.

Notes

Jeśli chcemy podać sałatę na stół, nie warto jej solić. Jest smaczna i bez tego, a posolona szybko puszcza sok i traci fason.