Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
jarmuż z tofu i boczniakami

JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI

Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

szpinak z orzeszkami

SZPINAK z ORZESZKAMI

Orzeszki ziemne wspaniale zaburzają papkowatą konsystencję szpinaku, a i smak również jest bardzo harmonijny.

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiną sojową. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

soja po grecku

SOJA „PO GRECKU”

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegan lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.

MARCHEW z SELEREM z PIEKARNIKA

O selerze i marchewce myślimy zazwyczaj jako o dodatkach do głównych dań. Tutaj dowód, że wcale nie mysi tak być.