Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
jarmuż z tofu i boczniakami

JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI

Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

ryż z grzybami shitake

RYŻ z GRZYBAMI SHITAKE

Kuchnia niemal chińska: ryż z grzybami shitake.

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

slide

SOS do SAŁATY

Smakowity winegret do każdej sałaty.

DYNIOWA ZUPA KREM

Najlepsza z dyni hokkaido lub innej – o zwartym miąższu i miękkiej skórce. Słodko – ostra garam masala dodaje smakowi dyni wyrazistości.

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

SABJI z KALAFIORA i PIECZONEGO ZIEMNIAKA

Ziemniaki w sabji można udusić. Jeśli jednak mamy możliwość, warto je upiec – mają wtedy silniejszy smak, bardziej zwartą konsystencję, a także często – przyjemnie chrupiącą skorupkę :-).

KALAFIOR z BROKUŁEM

Leciutko przyprawione warzywa na parze.

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE

Ani grzyby, ani cebula nie wspierają podążających ścieżką jogi. Jeśli jednak chcemy nabrać ciocię, która odwiedza nas na Święta, ta potrawa świetnie się do tego nadaje.