Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
slide

SOS do SAŁATY

Smakowity winegret do każdej sałaty.

pasta z kielkami cebuli

PASTA z CIECIERZYCY z KIEŁKAMI CEBULI

Przepyszna, delikatna pasta kanapkowa. Kiełki dodają tchnienie świeżości, łagodny posmak cebulki – no i kęs zdrowia :-).

KOTLECIKI OWSIANO-MARCHEWKOWE

Te kotleciki przygotowywaliśmy dla dzieci w przedszkolu „Przyjaciele Żyrafy”. Ponieważ przedszkole to utrzymuje wysokie standardy zdrowego odżywiania, użyliśmy mąki orkiszowej, a nie pszennej.

MARCHEW z SELEREM z PIEKARNIKA

O selerze i marchewce myślimy zazwyczaj jako o dodatkach do głównych dań. Tutaj dowód, że wcale nie mysi tak być.

FASOLA z MAJERANKIEM

Być może wszyscy znamy fasolkę „po bretońsku” – z pomidorami i dodatkowym białkiem. Czasem jednak warto postawić na prostotę – a wyśmienity smak również jest nagrodą.

LECZO

Kolorowe i pachnące – najlepsze z sypkim ryżem.

KOTLECIKI z MĄKI GROCHOWEJ

Szybkie wykonanie i szerokie zastosowanie. Mogą być podane jako przystawka, jako dodatek do obiadu – lub położone na kanapkach.

PLASTRY SELERA w ZIOŁACH

Mogą być zarówno przystawką, jak i dodatkiem do drugiego dania. Szybkie, łatwe do przyrządzenia i bardzo smaczne.

BARSZCZYK z ZIEMNIAKAMI

Zupa, która uda się, nawet jeśli nie mamy w domu marchewki ani pietruszki.

KITRI wg PIĘCIU PRZEMIAN

Kitri to pełny obiad w jednym garnku. Dostarcza organizmowi wszystkie niezbędne substancje odżywcze: białko, węglowodany, witaminy, mikroelementy. Przygotowane wg pięciu przemian nabiera dodatkowej harmonii.