Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

„MURZYNEK” z PEŁNEJ MĄKI

Ciasto z pełnej mąki jest nie tylko zdrowsze, ale i przepyszne :-).

CIASTO BAKALIOWE

Chociaż bez miodu, smakuje trochę piernikiem. Łatwe w wykonaniu ciasto bez drożdży.

SZARLOTKA SYPANA

Szarlotka prosta nawet dla tych, którzy jeszcze nie odkryli w sobie talentu kulinarnego :-).

KOTLECIKI OWSIANO-MARCHEWKOWE

Te kotleciki przygotowywaliśmy dla dzieci w przedszkolu „Przyjaciele Żyrafy”. Ponieważ przedszkole to utrzymuje wysokie standardy zdrowego odżywiania, użyliśmy mąki orkiszowej, a nie pszennej.

slide

CZAPATI – indyjskie pieczywo

Zdrowe i smaczne, a przy odrobinie praktyki wcale nie takie trudne – codzienne indyjskie placki z pszennej mąki.

MALPURI z BANANAMI

Chrupiące ciasteczka w owocowym jogurcie.