Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
soki

SOKI OWOCOWO – WARZYWNE z PESTKAMI

To pomysł na trzy kompozycje świeżo wyciskanych soków. Wszystkie doskonałe na śniadanie, ale można rozważyć je jako przystawkę lub deser.

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

Kofta z kapusty.

KOFTA

Kofta to smażona kulka z warzyw. Jest wygodną i smakowitą przekąską, ale doskonale sprawdza się także jako wykwintne danie.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiną sojową. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

POMIDOROWA ZUPA KREM

Pomidorówka w sam raz dla dzieci :-).

MARCHEWKA ze SŁONECZNIKIEM

Surówka z marchewki – wcale nie na słodko.

KOTLECIKI OWSIANO-MARCHEWKOWE

Te kotleciki przygotowywaliśmy dla dzieci w przedszkolu „Przyjaciele Żyrafy”. Ponieważ przedszkole to utrzymuje wysokie standardy zdrowego odżywiania, użyliśmy mąki orkiszowej, a nie pszennej.

soja po grecku

SOJA „PO GRECKU”

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegan lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

WARZYWA DUSZONE z MASALĄ – brokuł, marchew i ziemniak

Po indyjsku nie musi oznaczać tłusto i ostro. Polecamy to wyśmienite, lekkie sabji.