Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
jarmuż z tofu i boczniakami

JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI

Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

cukinia z kiełkami

CUKINIA z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Cukinia sama w sobie jest świetna, ale cukinia z kiełkami zyskuje nowe smaki, zdrowie i ciekawą teksturę.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

PODAGRYCZNIK a’la SZPINAK

Kto pielił swój ogródek z podagrycznika, zna jego charakterystyczny zapach. Smak jest równie charakterystyczny – podagrycznik jest pyszny zarówno surowy, jak i gotowany.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiną sojową. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

KAPUSTA ze ŚLIWKAMI

Danie idealne na jesień, ale kiedy nie ma sezonu na świeże śliwki, możemy dodać suszone.

CZERWONA SOCZEWICA w POMIDORACH

Czerwona soczewica po ugotowaniu traci swój kolor. Z pomidorami znów zaczyna wyglądać jak czerwona soczewica :-).