Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl
placki kukurydziane z jabłkami

KUKURYDZIANE PLACKI z JABŁKAMI

Bezglutenowe placki z jabłkami mogą być ulubionym weekendowym śniadaniem – dla dorosłych i dla dzieci. Tutaj w dodatku w wersji bez cukru!

ciecierzyca z cukinią

CIECIERZYCA z CUKINIĄ

Aromatyczna i pożywna, dobrze przyprawiona ciecierzyca z cukinią smakuje fantastycznie i trawi się bez wysiłku.

jarmuż z tofu i boczniakami

JARMUŻ z TOFU i BOCZNIAKAMI

Jarmuż to jedno z moich ulubionych warzyw. Dzisiaj polecam smażeninkę z boczniakami i tofu.

ryż z grzybami shitake

RYŻ z GRZYBAMI SHITAKE

Kuchnia niemal chińska: ryż z grzybami shitake.

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

kotleciki gryczane

KOTLECIKI GRYCZANE

Jeśli zostanie Ci trochę kaszy z obiadu, te kotleciki tylko czekają, żeby Cię zachwycić.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

GRYCZANE PLACKI z JABŁKAMI

Pyszne, słodkie, gorące, a w dodatku bezglutenowe śniadanie.

chlebki gryczane

„DESECZKI” GRYCZANE

Łatwy i szybki przepis na lekkie, bezglutenowe domowe pieczywo z mąki gryczanej. Do kanapek – albo do przegryzania na sucho :-).

chlebki lniane

PIECZYWO CHRUPKIE z NASION LNU

Domowej roboty bezglutenowe chlebki kanapkowe. Neutralne, więc smaczne i na słodko, i na słono, a nawet same w sobie.