Artur i Mallika Szumscy
+48 608 822 431 napisz@kuchniajogi.pl

TOFU a’la KARP w GALARECIE

Smakowita i kolorowa ozdoba świątecznego stołu.

bigos

WYPASIONY BIGOS WEGAŃSKI

Czasochłonny przepis – jak to z bigosem bywa – ale efekt jest tego wart.

GULASZ SOJOWY

Wysokobiałkowy sos z proteiną sojową. Jak smaczny będzie, zależy tylko od tego, jak go przyprawimy.

BOCZNIAKI a’la ŚLEDŹ w ŚMIETANIE

Ani grzyby, ani cebula nie wspierają podążających ścieżką jogi. Jeśli jednak chcemy nabrać ciocię, która odwiedza nas na Święta, ta potrawa świetnie się do tego nadaje.

soja po grecku

SOJA „PO GRECKU”

Sojowa proteina nie jest polecana dla joginów, podobnie jak konserwy z puszki. To danie może jednak uspokoić umysły tych wegan lub ich rodzin, którzy są przywiązani do ryb na Święta.

KRUPNIK

Polska zupa – na wegańsko.

KAPUSTA ze ŚLIWKAMI

Danie idealne na jesień, ale kiedy nie ma sezonu na świeże śliwki, możemy dodać suszone.

BULION WARZYWNY

Bardzo łatwa zupa – a najlepsza z makaronem :-).

BARSZCZYK z ZIEMNIAKAMI

Zupa, która uda się, nawet jeśli nie mamy w domu marchewki ani pietruszki.

CZERWONA SOCZEWICA w POMIDORACH

Czerwona soczewica po ugotowaniu traci swój kolor. Z pomidorami znów zaczyna wyglądać jak czerwona soczewica :-).